Warmtepomp

Wij kiezen er voor om in onze projecten met warmtepompen te werken. 
Dit levert een aantal zeer belangrijke voordelen op op het vlak van energiebesparing en comfort.

 
 

Energiezuinig

Warmtepompen zijn zeer energiezuinig in vergelijking met klassieke verwarmingssystemen. Zo kan men tot 40% besparen op de energiefactuur ten opzichte van verwarmingsinstallaties op stookolie of gas. Een warmtepomp haalt namelijk driekwart van de energie uit de natuur, de overige gebruikte energie is elektriciteit. De combinatie van een warmtepomp met vloerverwarming haalt dit energiegebruik nog wat naar beneden aangezien vloerverwarming op zich al minder verbruikt dan andere verwarmingssystemen. 

 

Mileuvriendelijk

Een warmtepomp is daarnaast ook een zeer milieuvriendelijke oplossing. Zo ligt de CO2-uitstoot van een warmtepomp 50% lager dan bij een stookolieketel, tot 40% lager dan bij een gasketel, en tot 30% lager dan bij een condensatieketel. Als men daarbij nog zonnepanelen zou plaatsen, kan men de totale CO2-uitstoot zelfs volledig tot nul reduceren.

 

Comfort

Het comfort van vloerverwarming gecombineerd met een warmtepomp is bijna niet te overtreffen. Er hoeven immers geen radiatoren aan de muren geplaatst worden, waardoor de ruimte volledig te benutten is. Vloerverwarming is daarnaast ook gezonder omdat er geen stofdeeltjes vrijkomen en de relatieve luchtvochtigheid bewaard blijft. De warmtebeleving is uiterst aangenaam.  
Een warmtepomp is daarnaast ook zeer onderhoudsvriendelijk. Zo moet er geen schoorsteen of gasaansluiting voorzien worden.